2 februari 2021

Webinar #1 Veilig aan de slag met Voedseloverschotten

Webinar #1: Veilig aan de slag met voedseloverschotten

Gelukkig waakt de FAVV over de kwaliteit en veiligheid van ons voedsel! Maar de vele regels en wetgeving over voedselveiligheid zijn soms ook wat overweldigend. Zeker als je die als coach moet overbrengen aan je medewerkers. Op dit webinar kom je alles te weten over voedselveiligheid bij het verzamelen, verwerken en verdelen van voedseloverschotten. Je krijgt handige tools, tips en tricks om dit op een toegankelijke manier aan je medewerkers over te brengen. 

Ben jij coach, werkbegeleider of coördinator en ben je actief in de distributie en verwerking van voedsel(overschotten)? Dan is dit webinar echt iets voor jou! Schrijf je hier in.

Op het programma

Voedselveiligheid: wat kan, mag, moet? En wat zeker niet?

Zeker voor nieuwe organisaties is dat niet altijd even helder. FAVV voorziet tekst en uitleg bij een zeer toegankelijk animatiefilmpje over de regels van voedselveiligheid.

De spelregels: hoe breng je ze over?

De regels rond voedselveiligheid goed uitgelegd krijgen aan de medewerkers blijkt in de praktijk niet altijd evident. We gaan aan de slag met uitdagingen en ervaringen uit de verschillende Flavourprojecten (zoals foodsavers Brugge, Mechelen en Milieu & Werk) en geven tools, tips en inspiratie mee om samen met je medewerkers een voedselveilige werkplek te creëren.

Q&A uitwisseling en vragen

Organisatie
Herw!n
Vives Hogeschool EC sociale innovatie 
ism Vonst vzw

INSCHRIJVEN VIA DEZE LINK

 

Praktisch

Voor wie?
Voor coaches, werkbegeleiders en coördinatoren die actief zijn in de distributie en verwerking van voedsel(overschotten)

Wanneer
25 februari van 13u30 tot 15u

Waar
Online: dus vanachter je computer thuis of op het werk.
Alle praktische info ontvang je na inschrijving

Kostprijs
Gratis

Contact
Marie.seghers@vives.be
Brecht@herwin.be

INSCHRIJVEN VIA DEZE LINK